Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Αγρυπνια Αγίου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου Παρασκευή 26 Αυγούστου 7.30 μ.μ. στην Παναγία Ελεούσα Μαλακώντα
Άχ! Έλλάδα μου, Όρθοδοξία μου, πόσες μεγάλες άλήθειες κρύβεις μεσα στις παραδόσεις σου και στις θρησκευτικές σου δοξασίες. Ένας άγιος που αν του τάξεις, σε βοηθάει να βρεις ό,τι έχεις χάσει. Μια πρόσκληση να άναρωτηθείς και να παραδεχθείς τί είναι αυτό που έχεις χάσει, τί είναι αυτό που σου λείπει για να όλοκληρωθείς.

Άπό την εποχή που οι γονείς έτρεχαν με σπουδή να προλάβουν τις όποιες επιθυμίες και ανάγκες των παιδιών τους, καταντήσαμε μια κοινωνία ήλιθίων που δεν ζητάει, δεν διεκδικεί, αλλα καθεται σε μια γωνιά σιωπηλή και σιγοβράζει στο ζουμί της.

Οπου και να σας βρίσκει το κακό,αδελφοί όπου και να θολώνει ο νους σας μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη μας συμβουλεύει ό Έλύτης. Σήμερα όμως ειδικά ας μνημονεύσουμε τον Άγιο Φανούριο. Άς αφήσουμε την σκέψη σας ολοκληρωτικά να κατακλυσθει από αύτόν και να του ζητησουμε να μας βοηθήσει να βρούμε ότι μας έκλεψε ό διάβολος ο φόβος μας και ο εγωιστής εαυτός μας.

Το χαμόγελό μας, την περηφάνεια μας, το φιλότιμό μας, την άξιοπρέπεια μας, την ύγεία μας , την άσφάλειά μας, την συνταξή μας, την πίστη μας στον Χριστό, την άγάπη μας προς την Πατρίδα.

‘’Αιτείτε και θα σας δοθεί· ζητείτε και θα βρείτε· χτυπάτε και θα σας ανοιχτεί· γιατί καθένας που αιτεί λαμβάνει, και αυτός που ζητάει βρίσκει, και σ’ αυτόν που χτυπάει θα του ανοιχτει’’ λέει το Εύαγγέλιο.

Πάλαι ποτέ περήφανη Έλληνίδα μου, άγαπημένη μου μάνα, λατρεμένη μου κόρη ακαμάτρα που σήμερα κλείστηκες στην κουζίνα για να φτιάξεις την Φανουρόπιτα. Ό,τι και να πιστεύεις κανε τον σταυρό σου και θυμήσου: ότι ή Γυναίκα είναι το θεμέλιο της κοινωνίας. Αύτό πού είσαι σήμερα εσύ, αύριο θα είναι και τα παιδιά σου. Μην άφήσεις αύτόν τον τόπο να χαθεί, θα είναι ντροπή για μας, ανεπανόρθωτο κακό για τά παιδιά μας, άλλά και για το μέλλον όλου του κόσμου.

Καλή έπιτυχία στην φανουρόπιττα, και ραντεβού στο προαύλιο της Παναγίας Έλεούσας του Μαλακώντα την Παρασκευή στις 7.30  το άπόγευμα. Ό Άγιος Φανούριος μας περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.