Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Ανάλογα με τις σκέψεις που κάνουμε και τα λόγια που λέμε πλάθουμε την ζωή μας' τους εχθρούς και τους φίλους μας΄τους πλησίον και τους μακράν.



Υλικά

2 μέτριες πατάτες
2 φλ. Νερό από βρασμένες πατάτες (χλιαρό) που μάζεψε το άμυλο
1 φλ. Αλεύρι σκληρό
1 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλ. Σιμιγδάλι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
½ κ/κι αλάτι
½ κ/κι μαστίχα αλεσμένη
Λάδι για τηγάνισμα



Σιρόπι:

4 φλ. Ζάχαρη
2 φλ. Νερό
1 κ. σούπας λεμόνι
1 κανέλα
3 γαρύφαλλα
½ φλ/κι ανθόνερο
Ξύσμα από 1 λεμόνι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζάχαρη και μαστίχα αλέθονται στο μπλέντερ
Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά μαζί.
Βράζουμε τις πατάτες σε 3 φλ. Νερό.

Αφού βράσουν και είναι έτοιμες για πουρέ, τις σουρώνουμε και κρατάμε 2 φλ. από το νερό που έβρασαν οι πατάτες.

Λιώνουμε την πατάτα σε πουρέ, προσθέτοντας 1 φλ. από το νερό που κρατήσαμε πριν.

Προσθέτουμε στο μείγμα των στεγνών υλικών το χλιαρό μίγμα από τις πατάτες και ζυμώνουμε καλά προσθέτοντας σιγά σιγά όσο πατατόζουμο χρειαστεί, για να γίνει ζύμη σφικτή όπως του ψωμιού.

Θα πρέπει να ξεκολλά από τα τοιχώματα με ευκολία, γι’ αυτό μην ρίξετε με βιασύνη το νερό. Ίσως δεν χρειαστεί ολόκληρη η ποσότητα.

Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη σε ζεστή ατμόσφαιρα για 1 ωρίτσα μέχρι να αρχίσει να ενεργοποιείται η μαγιά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και περιμένουμε να δέσει το σιρόπι.

Αφού δέσει, το σβήνουμε και αφαιρούμε τα μπαχαρικά. Όταν γίνει χλιαρό, προσθέτουμε το ροδόνερο.

Σε κορνέ ζαχαροπλαστικής προσθέτουμε την μύτη αυτή με το αστέρι.
Βάζουμε λίγη ζύμη μέσα και στεκόμαστε πάνω από το καυτό λάδι και ρίχνουμε τη ζύμη που βγαίνει σαν σωλήνας.

Κόβουμε σε μέγεθος που να μπορούμε να το χειριστούμε. 15 εκ περίπου το ιδανικό μέγεθος αλλά για ευκολία θα μπορούσαν να κόβονται και πολύ πιο μικρές.

Γυρνάμε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Αφού τις βγάλουμε τις στραγγίζουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και όσο είναι ζεστές, τις βουτάμε στο σιρόπι.

Στεγνώνουμε πιέζοντάς τις λίγο να μην μείνει πολύ σιρόπι και να είναι βαριές.


Μοσχοβολάνε !!! Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.