Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Εορτή λήξης δραστηριοτήτων Πνευματικού Κέντρου Ενορίας Παναγίας Ελεούσης Ερετρίας ''Ο Άγιος Ανδρέας''

 


  
 
Εδώ τέλειωσε η γιορτή μας, τα παιδιά μας και οι μεγάλοι της ενορίας, μας τραγούδησαν και χόρεψαν μέρος όλων όσων έμαθαν και διδάχτηκαν στην χρονιά που πέρασε υπό την καθοδήγηση των εξαίρετων δασκάλων μας Γεωργίου Αντωνίου και Ευαγγέλου Γιαννακάρα. Μαζί μας ήταν και ενα τμήμα των χορευτικών της ενορίας του Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου μαζί με τον εφημέριό τους π. Κυριακό τον τόσο αγαπητό στην ενορία μας. 
Ελπίζω να διασκεδάσατε και να χαρήκατε για όλα όσα κάνουμε στην ενορία μας για σας και τα παιδιά σας πάντα με την βοήθεια του Θεού. 

Πριν αρχίσει το γλέντι μας, επιτρέψτε μου να σας πω δυό λόγια: Στα 25 χρόνια που είμαι παππάς δεν είδα κανέναν μέσα στην εκκλησία να αλλάζει.  Κανένας ανάγωγος δεν έγινε ευγενικός, κανένας εγωιστής δεν έγινε ταπεινός, κανένας φιλάργυρος δεν έγινε αφιλοχρήματος, κανένας ισχυρογνώμων δεν έγινε διαλλακτικός ή έμαθε να ακούει. 
Όλοι μπαίνουμε μέσα στην εκκλησία με το κουσούρι μας, ανάλογα δε με το ταλέντο και διάθεση προσφοράς που έχει ο καθένας οικοδομούμε ή γκρεμίζουμε την εκκλησία, και από την  συμμετοχή μας στα μυστήρια και στα δρώμενα μέσα σε αυτή, πέρνουμε βοήθεια να αντέχουμε ό ένας τον άλλο.

Αν όμως εμείς δεν αλλάζουμε γιατί ήδη έχουμε διαμορφώσει χαρακτήρα από τα παιδικά και νεανικά χρόνια δεν συμβαίνει το ίδιο και για αυτά τα παιδιά, αυτές τις ευγενικές ψυχούλες που ρουφούν σαν σφουγγάρι ότι σε αυτά τα τρυφερά χρόνια τους προσφέρεται.

Από ότι είδατε έχετε συμφέρον να φέρνετε τα παιδιά σας σε αυτές τις δραστηριότητες της εκκλησίας μας, γιατί κακά τα ψέμματα, μόνο μέσα στην εκκλησία και κοντά στην εκκλησία υπάρχει ελπίδα να γίνουν άνθρωποι με οράματα, αξίες, ιδανικά που θα σέβονται  τον πλησίον τους και μαζί με αυτόν και τον εαυτό τους.

Έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας δύο σπουδαίες κοπέλες την Μαρία Νεκταρία Παπακωνσταντίνου και την μητέρα της Σοφία που δίνουν και την ψυχή τους γι αυτά τα παιδιά όπως γνωρίζεται πολύ καλά αυτά τα χρόνια που τις συναναστρέφεστε. Μαζί με αυτές που αποτελούν και την αιχμή του δόρατος των κατηχητικών προσπαθειών και δραστηριοτήτων της ενορίας μας, ταλαντούχοι άνθρωποι, όπως η Ευαγγελία Μπόρου, ο Γεώργιος Νικολαίδης, ο Βαγγέλης Γιαννακάρας, ο Γιώργος ο Αντωνίου, με ευγενικές ψυχές και ήθος, αξιοποιώντας την παραδοση, διδάσκουν αγιογραφία, τραγούδι, χορό οικοδομώντας ψυχές και συλλογικότητες  προς δόξα Θεού.

Οπότε θεωρώ οτι είναι σίγουρο, με την δική σας βοήθεια, όλα τα παιδιά του Μαλακώντα, και όχι μόνο, του χρόνου θα βρίσκονται κοντά μας.

Θα ήταν παράλειψη, και το κάνω αυτό το σφάλμα πολλές φορές, να μην αναφέρω και όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες επιτρόπους μου την κ. Αιμιλία Ψαρρά, την Άννα Κωστούρου, τον Γεώργιο Κατρινάκη και τον Παναγιώτη Αντωνίου, καθώς επίσης και τα μέλη της Ειδικής Ενοριακής επιτροπής του Πνευματικού μας Κέντρου κ. Γεώργιο Κυδωνάκη, Όλγα Κιοσόγλου, Ξένια Νερούτσου, και Ζαχαρούλα Παπαδημητρίου που οργανώνουν και φροντίζουν να γίνονται όλα άψογα.

Επίσης όλες αυτές τις κυρίες που διακονούν την εκκλησία και το κυλικείο μας την Ελένη την Χατύρα, την Ιωάννα την Κούκου, την Ιωάννα την μητέρα του Δημητράκη , την Ελένη την Βουρή, την Φωτεινή την Πάστρα, την Βασω την γυναίκα του Προκόπη, την Λίτσα την Νερούτσου, την Άννα την Νερούτσου, και ένα πλήθος από άλλες. Ένα μελήσι από χαμογελαστά πρόσωπα κάθε Σάββατο και Κυριακή  πλημμυρίζουν την αυλή της Παναγίας και που ευχομαι πολλαπλάσια να τους χαρίσει η Παναγιά και ο Αγιος Ανδρέας τα όσα αφιλοκερδώς μας προσφέρουν.

Να μην ξεχάσω και τους ψάλτες μας Ευάγγελο Πολύχρονο και Νικόλαο Καρλή, που ανεβάζουν τις ψυχές μας στα πόδια του θρόνου του Θεού με την όμορφη ψαλμωδία τους και την ευγένεια της συμπεριφοράς τους.

Τέλος ενα ευχαριστώ σε όλους εσάς που στηρίζεται αυτή την φτωχή και αρχοντική ενορία μας. Καλό Καλοκαίρι σε όλους με υγεία χαρά πολλά μπάνια και ραντεβού αρχές Οκτώβρη με την έναρξη ξανά των δραστηριοτήτων μας.

Ενα ενθύμιον στους δασκάλους μας που φιλοτέχνησε η κ. Μαρία Συνοδινού για την σημερινή μέρα και όλοι σηκωθήτε για χορό.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.