Αγαπητοί μας φίλοι και ευλαβείς χριστιανοί, συνδράμετε το έργο που ξεκινάμε της ανέγερσης ναού. Το μικρό μας εκκλησάκι με τις 20 καρέκλες και την τζαμαρία δεν μας χωράει πιά. ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑ Εθνική Τράπεζα Λογαριασμός για την ανέγερση του Ιερού Ναού -Εθνική Τράπεζα: 639 / 001807 – 44-ΙΒΑΝ: GR15 0110 6390 0000 6390 0180 744

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Λαμπρός Εορτασμός τής Αγίας Μαγδαληνής και Μαρκέλης στην Σέττα.Με Λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ισαποστόλου και  Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής και της Αγίας παρθενομάρτυρος Μαρκέλης στη Σέτα του Δήμου Ερετρίας στο πανέμορφο πανηγυρίζον εξωκκλήσι μέσα στο μικρό παραδεισένιο άλσος όπου το Έαρ πνέει από την χάρη της Αγίας να αγαλιάζει τους πιστούς που προσήλθαν να λάβουν την χάρη της.  Το εσπέρας 21ης Ιουλίου τελεσθήκε ο Μέγας Πανήγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας ιερουργούντος του Εφημερίου  Τοποτηρητού της ενορίας της Σέττας και προΐστάμενου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας Σακελλάριου πατρός Δημητρίου Αργύρη. Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής  τελέσθηκε ο Όρθρος και ή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας παρουσία πλήθους πιστών  συλλειτουργούντων των Σακελλάριου πατρός Κωνσταντίνου Κιούση εφημέριου Καλλιθέας, του πρεσβυτέρου πατρός Γεωργίου Κουσερή  εφημέριου Θαρρουνίων από την  γείτονα Μητρόπολη Καρυστίας, του Σακελλάριου πατρος Δημητρίου Αργύρη τοποτηρητού της ενορίας, και ο εκπρόσωπος τού ποιμενάρχη μας Μητροπολίτου Χαλκίδος κκ Χρυσοστόμου καί προεξάρχοντος της Πανηγύρεως, πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου πατρός Θεαγένη Κόλλια προϊστάμενου της  Παναγίας Ελεούσας Μαλακώντα Ερέτριας, όπου και κήρυξε τον Θείο Λόγο και εν συνεχεία επαίνεσε τον πάτερα Δημήτριο Αργύρη για τήν  ευπρέπια του Ιερού Ναού και την άψογη διεξαγωγή της πανηγύρεως. 
Παρών ήταν και ο πρόεδρος της τοπικής Κοινοτήτας Σέττας κύριος Γεώργιος Κοκκάλας. Στο  αναλόγιο έψαλαν ο ιεροψάλτης Αγίου Νικολάου Ερέτριας Δημήτριος Πετρογιάννης, ο 95ετής Χρήστος Μωραΐτης ιεροψάλτης Σέττας που παρόλο την ηλικία του ψέλνει τα μεγαλεία τού Θεού ακούραστα, και ο κύριος Νικόλαος Καρλής ιεροψάλτης Παναγίας Ελεούσας Μαλακώντα.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε κλήρωση για μία προβατίνα και 2 γίδες, ο τυχερός που πήρε την γίδα είναι ο ιεροψάλτης Δημήτριος Πετρογιάννης.
 
Φωτογρφίες σχολιασμός Δημητρίου Πετρογιάννη ιεροψάλτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.