Αγαπητοί μας φίλοι και ευλαβείς χριστιανοί, συνδράμετε το έργο που ξεκινάμε της ανέγερσης ναού. Το μικρό μας εκκλησάκι με τις 20 καρέκλες και την τζαμαρία δεν μας χωράει πιά. ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑ Εθνική Τράπεζα Λογαριασμός για την ανέγερση του Ιερού Ναού -Εθνική Τράπεζα: 639 / 001807 – 44-ΙΒΑΝ: GR15 0110 6390 0000 6390 0180 744

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Στην Αγία Μαρίνα στο Μίστρο.
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Μνήμη της Αγίας Μαρίνας στο πανεμόρφο εξωκκλήσι στον Μίστρο Διρφύων, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, με τήν Αρτοκλασία, το κήρυγμα απο τον πάτερ Βασίλειο Μπισμπιρούλα, εφημέριο της ενορίας του Πούρνου, ο οποίος  μίλησε γιά τον βίο της Αγίας, τον πάτερ Γεράσιμο Βασιλόπουλο τοποτηρητή της ενορίας του Μίστρου, και εφημέριο της ενορίας του Θεολόγου. 
Πλήθος πιστών προσήλθε στον Εσπερινό, ο Δήμαρχος κύριος Ψαθάς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι. 
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε  Λιτανεία. 
Την  Εικόνα  κρατούσαν μικρά παιδιά με παραδοσιακές στολές και εν συνεχεία  χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς  τα χορεύτικα Μίστρου και Πάλιουρα.  
Άξιος συγχαρητηρίων ο πάτερ Γεράσιμος και οι κυρίες του εκκλησιαστικού συμβουλίου για την τέλεια  οργάνωση της πανήγυρης,   το δε   ευλογήμενο φαγητό νοστιμότατο. 

Και του χρόνου η Αγία Μαρίνα να μας έχει καλά.

Στο Αναλόγιο εψαλαν ο διδάσκαλος και ιεροψάλτης του Μίστρου κύριος Δημήτριος Δομέτιος και ο Δημήτριος Πετρογιάννης ιεροψάλτης Αγίου Νικολάου Ερέτριας.


Κείμενο φωτογραφίες Δημητρίου Πετρογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.