Αγαπητοί μας φίλοι και ευλαβείς χριστιανοί, συνδράμετε το έργο που ξεκινάμε της ανέγερσης ναού. Το μικρό μας εκκλησάκι με τις 20 καρέκλες και την τζαμαρία δεν μας χωράει πιά. ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑ Εθνική Τράπεζα Λογαριασμός για την ανέγερση του Ιερού Ναού -Εθνική Τράπεζα: 639 / 001807 – 44-ΙΒΑΝ: GR15 0110 6390 0000 6390 0180 744

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα έρχονται, άντε παιδιά, ας μας σερβίρουνε την κακαβιά

 Βίρα την άγκυρα, άντε παιδιά,
στήστε τσουκάλι για κακαβιά,
σία κι αράξαμε στο ακρογιάλι,
τέλειωσ’ η βάρδια μας αύριο πάλι.

Ξάπλα, χουζούρι πια στην αμμουδιά,
ακού ρε γλύκα και ευωδιά,
σία κι αράξαμε παρέα όλοι,
πες κι ένα κλέφτικο, μπάρμπα Μανώλη.

Βραδάκι όμορφο, άντε παιδιά,
ας μας σερβίρουνε την κακαβιά,
σία κι αράξαμε γλέντι και τρέλα,
ε ρε και να `χαμε και μια κοπέλα.

Σία κι αράξαμε γλέντι και τρέλα,
ε ρε και να `χαμε και μια κοπέλα.
Κάθε χρόνο κοντά στα Χριστούγεννα,  ο ιεροψάλτης του Αγίου Νικολάου Ερετρίας και καλός μου φίλος, και εμένα προσωπικά αλλά και της Μητροπόλεώς μας, παίρνει τον μάστορα της κακαβιάς Βασίλη Παντελή και πηγαίνουν στην Βάθεια. 
Ανάλογα με το πλήθος της παρέας που θα μαζευτεί το βράδυ στο μαγαζί με το καλύτερο, κατά γενική ομολογία αλλά και με την βαρύνουσα γνώμη του ειδήμονα Κίμωνα Συνεσίου, σουβλάκι του Παναγιώτη του Σταματούκου, αγοράζουν τα κατάλληλα και τα καλύτερα ψάρια για την καθιερωμένη κακαβιά που εδώ και επτά χρόνια τώρα, όσα χρόνια ζωής έχει και η ενορία της Παναγίας Ελεούσας Μαλακώντα, μαγειρεύται παραμονές Χριστουγέννων.

Το βράδυ στο στολισμένο μαγαζί η βελουδένια κακαβιά ευωδιάζει και το κεχριμπαρένιο κρασί, υπό τους ήχους του μπουζουκιού του μπάρμπα Γιάννη του Παπα'ι'ωάννου, ρέει αφθόνως εφραίνοντας κοιλίες και καρδίες καλοκάγαθων ανθρώπων.

Μπορεί ο Χριστός να γεννιέται αϊδίως και ακαταπαύστως κάθε στιγμή, αλλά μια φόρα τον χρόνο εκεί στην Ερέτρια με πρωτοβουλία του Δημήτρη του Πετρογιάννη αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό. 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.