Αγαπητοί μας φίλοι και ευλαβείς χριστιανοί, συνδράμετε το έργο που ξεκινάμε της ανέγερσης ναού. Το μικρό μας εκκλησάκι με τις 20 καρέκλες και την τζαμαρία δεν μας χωράει πιά. ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑ Εθνική Τράπεζα Λογαριασμός για την ανέγερση του Ιερού Ναού -Εθνική Τράπεζα: 639 / 001807 – 44-ΙΒΑΝ: GR15 0110 6390 0000 6390 0180 744

Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

Εορτή Αγίου Θεαγένους στον Μαλακώντα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεαγένους Επισκόπου Παρίου, σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου, στον Μαλακώντα όπου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Κατα την Θεία Λειτουργία ετελέσθη ιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Μητροπόλεως Χαλκίδος αναφέροντας για την Ανατολή  του Νέου Ενιαύτου ευχόμενος καλή καρποφόρα χρονιά με υγεία στους πιστούς. Επίσης ευχήθηκε στον άγοντα την ονομαστική του εορτή,  προεξάρχοντα της Θείας Λειτουργίας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Θεαγένη Κόλλια, Εφημέριο της Ενορίας Μαλακώντα, έτη πολλά για το Θεάρεστο Έργο που επιτελεί για την Ενορία του Μαλακώντα.
Ακομη, μετέφερε τις ευχές του Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου και απευθυνόμενος στους πιστούς να χαίρονται τον Καλό Εργάτη της Ενορίας που την έχει αναδείξει και να τον στηρίζουν να αναφέρουμε ότι προσήλθαν πιστοί, από τον Μαλακώντα,  Χαλκίδα και την Ερέτρια, για ευχηθούν για την Ονομαστική Εορτή του Εφημέριου της Ενορίας, μεταξύ των οποίων και ο Εφημέριος Άνω Βάθειας Σακελλάριος π. Δημήτριος Αργύρης και η Δήμαρχος Ερέτριας- Αμαρυνθίων  Αμφιτρίτη Αλημπατέ.
 
Στην τράπεζα που παρατέθηκε σε όλους τους ενορίτες του Μαλακώντα στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, προσφορά της κ. Γεωργίας Κοντογιάννη,  ευλόγησε και μοίρασε  ο πατήρ Δημήτριος  Αργύρης  σε όλους τους παρευρισκόμενους. 
Η τυχερή της χρονιάς που στο κομμάτι της βρέθηκε το ''φλουρι'' ήταν η κ. Μαίρη Παπανδρικοπούλου η όποια πήρε από τα χέρια του και το αναμνηστικό δώρο. 

Φωτογραφίες-Ανταπόκριση

Δημήτριος Πετρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.